Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
Title Image

Παγωτά

Αγνά Παγωτά παραγωγής μας

Το παγωτό είναι το καλοκαιρινό γλυκό που θα πρέπει να τρώμε δίχως καμία ενοχή: δροσερό, νόστιμο, με ελάχιστα λιπαρά και σε πολλές γευστικές επιλογές.

Στο Φούρνο στο Λιμάνι λοιπόν, εκτός από πεντανόστιμα γλυκά, θα βρείτε και παγωτά δικής μας παραγωγής. Όλες οι γεύσεις παρασκευάζονται στο εργαστήριό μας από τους ζαχαροπλάστες μας, με φυσικό τρόπο και  με αγνά υλικά. Επιπλέον προσφέρουμε και παγωτό μηχανής κατάλληλο τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

Παγωτό - Μπάλα ή Κιλό

Στο Φούρνο στο Λιμάνι εκτός από γλυκά, θα βρείτε και παγωτά παραγωγής μας που μπορείτε να γευθείτε με την μπάλα σε χωνάκι / κυπελλάκι ή να πάρετε μαζί σας  με το κιλό. Προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία από ξεχωριστές γεύσεις, φτιαγμένες από αγνά υλικά άριστης ποιότητας!

  • Φραγκοστάφυλο
  • Βανίλια Μαδαγασκάρης
  • Cherry Mania
  • Mascarpone
  • Cookies
  • Ricota (φυστίκι αράπικο)
  • Stratsiatella

Και πολλές άλλες γεύσεις που θα βρείτε στον Φούρνο στο Λιμάνι!!!

Παγωτό Μηχανής

Το παγωτό μηχανής που προσφέρουμε στο Φούρνο στο λιμάνι, παρασκευάζεται άμεσα και αρέσει πολύ ιδιαίτερα στους μικρούς μας φίλους. Είναι επίσης κατάλληλο για εσάς που προτιμάτε τις κρεμώδεις γεύσεις.
Παρόλο που θεωρείται γρήγορη επιλογή, δεν έχει γίνει καμία έκπτωση στην άριστη ποιότητα των υλικών του. Προσφέρεται είτε σε χωνάκι είτε σε κύπελλο σε δύο γεύσεις.
  1. Βανίλια
  2. Σοκολάτα
  3. Ανάμεικτο

Στάδια παραγωγής παγωτού

Ίσως γνωρίζετε τα φανταστικά παγωτά μας με τις πεντανόστιμες γεύσεις, αλλά πιθανότατα δεν γνωρίζετε όλα όσα συμβαίνουν πριν φτάσουν  σε εσάς.

Παρακολουθείστε το ταξίδι των παγωτών που ξεκινά από την πρώτη στιγμή που παράγεται το γάλα μέχρι το παγωτό μέσα στο χωνάκι σας,  στα καταστήματα μας ή στο ψυγείο σας.

paraskevi_pagotou1

1. Το γάλα αποτελεί το βασικότερο συστατικό του παγωτού και η ποιότητά του είναι βασικός παράγοντας στην παρασκευή του. Στο Φούρνο στο Λιμάνι έχουμε εξασφαλίσει την προμήθεια αγνού γάλακτος που χρησιμοποιούμε ως πρώτη ύλη.

paraskevi_pagotou2

2. Σε δεύτερο στάδιο το γάλα ζυγίζεται με ακρίβεια και προσοχή από τον εξειδικευμένο ζαχαροπλάστη μας. Είναι άλλωστε σημαντική η τήρηση των σωστών αναλογιών. 

paraskevi_pagotou3

3. Τρίτη στην σειρά έρχεται η εφαρμογή των συνταγών και οι ανάμειξη των υλικών που θα σχηματίσουν τις μοναδικές γεύσεις που γεύεστε καθημερινά στον Φούρνο στο Λιμάνι.

paraskevi_pagotou4

4. Το μείγμα εισάγεται στην μηχανή παγωτού όπου θα στροβιλιστεί και θα παγώσει σταδιακά προσφέροντάς του την βελούδινη υφή. Φυσικά έχοντας στο μυαλό μας την άριστη ποιότητα, χρησιμοποιούμε τα καλύτερα μηχανήματα παραγωγής παγωτού, ιταλικής προέλευσης.

paraskevi_pagotou5

5. Μετά από περίπου 8-10 λεπτά το παγωτό μας είναι έτοιμο. Σε αυτή τη φάση, εξάγεται από την μηχανή παγωτού σταδιακά και τοποθετείται προσεκτικά στα ανοξείδωτα σκάφανδρα, πάντα τηρώντας με άριστο τρόπο τους κανόνες υγιεινής.

paraskevi_pagotou6

6. Κοντεύοντας στο τελικό στάδιο παραγωγής, γίνεται ανάμειξη και επικάλυψη του παγωτού με επιπλέον παρεμφερείς γεύσεις που θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση της τελικής μορφής του.

paraskevi_pagotou7

7. Είναι έτοιμο λοιπόν, αλλά πριν φτάσει σε εσάς, κρίνεται αναγκαία η επιπλέον διακόσμηση, η μορφοποίηση και η διόρθωση των ατελειών που θα φέρουν το τελικό, επιθυμητό αποτέλεσμα.

paraskevi_pagotou8

8. Τελική στάση του “ταξιδιού των γεύσεων”, τα έτοιμα και λαχταριστά πλέον παγωτά τοποθετούνται στα ψυγεία μας και σας προσφέρονται με επιπλέον κοσμητικές επικαλύψεις αν επιθυμείτε! Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί για κάθε μία από τις γεύσεις ξεχωριστά!