Παράδοση στο Ζύμωμα
1. Αρχικά προσθέτουμε το βιολογικό αλεύρι στον αναδευτήρα και αραιώνουμε προσεκτικά με νερό τηρώντας τις σωστές αναλογίες.
2. Στην συνέχεια ο αναδευτήρας τίθεται σε λειτουργία και προσθέτουμε τα συστατικά που του προσφέρουν την πλούσια γεύση που τόσο καλά γνωρίζετε.
3. Κατά την διάρκεια της λειτουργίας και κάθε τόσο προσθέτουμε αλεύρι και νερό αν χρειάζεται, πάντα προσεκτικά και χρονομετρώντας την διαδικασία της ανάδευσης.
4. Το προζύμι είναι έτοιμο! Αφαιρείται από τον αναδευτήρα και τοποθετείται σε σκάφανδρα που σκεπάζονται και αφήνεται να ωριμάσει πάνω από 24 ώρες.
5. Την επόμενη μέρα ξεκινά η διαδικασία του τελικού ζυμώματος για το έτοιμο πλέον προζύμι. Κόβεται και ζυγίζεται με το κιλό στις παλιές παραδοσιακές ζυγαριές που έχουμε στα εργαστήριά μας.
6. Με γυμνά χέρια και με κόπο το φέρνουμε σιγά σιγά στην στρόγγυλη χαρακτηριστική μορφή του. Είναι μία διαδικασία που τραβά όλη την νύχτα.
7. Με προσοχή το έτοιμο ζυμάρι τοποθετείται στις ανοξείδωτες φόρμες και εισάγεται στον φούρνο όπου θα ψηθεί σε κατάλληλη θερμοκρασία.
8. Στο τελικό στάδιο το ψωμί του 40 είναι πλέον έτοιμο και ξεφουρνίζεται σιγά σιγά από το προσωπικό. Μετά από 10 λεπτη αναμονή για να κρυώσει λίγο, τοποθετείται στις φωτιζόμενες αρτοθήκες, ζεστό, τραγανό και νόστιμο, έτοιμο για να το πάρετε μαζί σας και να το απολαύσετε!